Nainen istuu kahvilassa ja kirjoittaa läppärillä. Hän hymyilee ja aurinko paistaa ikkunasta.

Lukkarin blogi-työkalu

Tutustu Blogiin esittelyvideolla

Suunnittele blogisi

Ennen kuin aloitat blogin pitämisen, kannattaa suunnitella miten ja millaista blogia tulet pitämään. Suunnitelman ei tarvitse olla yhtä A4:sta pidempi, mutta se on auttaa blogin kanssa työskentelyä pitkällä tähtäimellä. Voit halutessasi käyttää meidän viestintäsuunnitelmapohjaamme.

Näin blogityökalu toimii

Pitääksesi blogia Lukkarissa, sinun tulee luoda ensin blogisarja ja mielellään myös blogin kirjoittaja. Kuvaa blogisarjan tiedoissa lyhyesti, millaisesta blogista on kyse, ja luo joko itsellesi tai blogin ylläpitäjille kirjoittaja, jossa kuvaat tarkemmin kuka tai keitä olette. Sen jälkeen voit lisätä blogisarjalle ensimmäisen blogiartikkelin. Esimerkiksi nuorisotyöllä voi olla oma blogisarja, johon kirjoitetaan yhteisen nimimerkin alta, tai nuorisotyöntekijällä ja nuorisopapilla voi olla omat nimet näkyvillä kirjoittajana. blogisarjojen ja kirjoittajien määrää ei ole rajattu.

Kun olet luonut blogisarjan ja kirjoittajan, siirry kirjoittamaan ensimmäistä blogiartikkelia. Blogiartikkelit ovat blogikirjoituksia, joihin voi lisätä pääkuvan ja itse kirjoituksen, mihin voi lisätä tekstiä, kuvia ja vaikka videoupotuksen. 

Voit nostaa blogisarjan näkyviin haluamallesi sivulle tai tehdä uuden sivun blogia varten. Sivumalleissa on Blogi-portletti johon voit valita mikä blogisarja sivulla näytetään. Blogisarjan artikkelit näytetään listauksessa uusin ensin.

Blogityökalu ja käyttöoikeudet

Päätoimittajan ja Toimittajan oikeuksilla voi luoda ja ylläpitää blogisarjoja, blogikirjoittajia ja blogiartikkeleita. 

Ylläpidä blogisarjoja ja blogiartikkeleita ylläpidossa

Blogien ylläpito löytyy vasemmasta valikosta Blogit-kohdasta painamalla. Ylläpidosta löytyy blogisarjojen, blogien kirjoittajien ja blogiartikkelien ylläpito. Ylläpidosta löytyy haku, joka auttaa haluamasi sarjan tai artikkelin etsimisessä. 

Blogin voit nostaa haluamallesi sivulle, mutta sivulla pitää olla Blogi-portletti.

Blogiartikkeleita kommentoidaan SoMessa

Muista jakaa blogiartikkelit sosiaalisessa mediassa ja kehottaa ihmisiä kommentoimaan ja keskustelemaan siellä.

Esimerkkejä seurakuntien blogeista