Kuvagallerian luominen

Lukkarissa voit esittää valokuvia kuvagallerian muodossa sitä varten rakennetulla portletilla. Galleriaportletti löytyy sivumallista 1.11 Kuvagalleriasivu sivunavigaatiolla.

Kuvagalleriassa näytetään yhden kuvakansion kuvat. Ennen galleriasivun perustamista täytyy siis käydä luomassa kuvakansio, johon lisätään galleriaan haluttavat kuvat. Kuvien vähimmäiskoko on 200 x 200 pikseliä. Sitä pienemmät kuvat eivät näy galleriassa.

Luo kuvagalleria näin

1. Luo Kuvat ja liitteet -hakemistoon kansio, jonka sisällön haluat esittää kuvagalleriassa.
  2. Luo kuvagalleriasivu haluamaasi paikkaan sivustolla. Valitse sivumalliksi 1.11 Kuvagalleriasivu sivunavigaatiolla.
  3. Mene luomallesi sivulle ja klikkaa rataspainiketta galleriaportletin alareunan mustasta palkista.

""

4. Klikkaa Valitse kansio ja etsi oikea kansio hakemistosta.

""

5. Anna kuvagallerialle otsikko.
  6. Tallenna.

Katso ohje: Uuden sivun luominen

Kuvien järjestys

Kuvat näkyvät galleriassa tiedostonimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Jos haluat kuvat tiettyyn järjestykseen, yksi toimiva tapa on lisätä tiedostonimen alkuun numerot 001, 002, 003 jne. Silloin kuvat asettuvat numerojärjestykseen.

Kuvatekstit

Kuvagalleriassa näkyville kuville voi halutessaan antaa kuvatekstit.

1. Siirry Kuvat ja liitteet -hakemistossa kansioon, joka näytetään galleriaportletissa.
  2. Klikkaa haluamasi kuvan kohdalta kolmea pistettä ja valitse Muokkaa.
  3. Kirjoita haluamasi kuvateksti Kuvaus-kenttään.
  4. Paina Julkaise-painiketta.