Kuvat ja videot

Lukkarisivut voidaan rakentaa hyvin visuaalisiksi eli kuville ja videoille on paljon paikkoja. Kuvituksen suunnitteluun ja hankintaan kannattaa varata aikaa.

Mistä kuvia sivuille?

Paikalliset kuvat ovat aina parhaita ja antavat paikallisen tunnelman sivustolle. Vähintään sivuston pääkuva kannattaa hankkia itse.

Voit kuvata itse, hankkia ammattikuvaajan tai tarjota kuvaamista vapaaehtoistyöksi seurakuntalaisille tai nuorten ryhmille. Riittävän laadukkaita kuvia nettisivuille saa jo kännykälläkin. Ihmisiä kuvatessa tulee muistaa kysyä kuvan kohteelta lupa kuvan käyttöön nettisivuilla. Myös valokuvaajalta tulee saada lupa kuvan käyttöön.

Ilmaisia kuvia voi etsiä myös kirkon kuvapankista. 

Lue lisää kirkon kuvapankista ja kuvien hankinnastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Mistä videoita sivuille?

Youtubea käytetään laajasti videoiden tallennus- ja jakelualustana. Kirkon kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä olevia videoita voi upottaa myös seurakuntien sivuille. Seurakunnat voivat upottaa sivuille myös kirkon järjestöjen kampanjavideoita. Seurakunnan omille videoille kannattaa perustaa Youtubeen oma tili.

Lukkarin kuvat ja liitteet -osio

Lukkarissa on kuvahakemisto, johon voit viedä kuvat ennen sivuille lisäämistä. Tämä ei ole pakollista, voit myös lisätä kuvan suoraan tietokoneelta. Samaan kuvapankkiin lisätään myös liitteet. Kuvakansiointi kannattaa suunnitella ja rakentaa etukäteen ennenkuin kuvia alkaa olla kuvapankissa liikaa!

Tilojen kuvat, yhteystietojen henkilökuvat, tapahtumien ja uutisten kuvat viedään sivuille suoraan samalla lomakkeella, missä sisällöt syötetään.

Ohjeet:

Tekijänoikeudet

Muista kuvien ja videoiden käytössä myös tekijänoikeudet.

Kuvien ja videoiden saavutettavuus

Seurakuntien verkkossisältöjen tulee lain mukaan olla saavutettavia. Vaatimukset koskevat myös kuvia ja videoita. Lue lisää saavutettavuusvaatimuksista