Kuvien muokkaaminen Lukkarissa

Lukkarin kuvaeditorilla voit tehdä kevyttä kuvanmuokkausta, kuten rajata tai pienentää kuvaa ja säätää kirkkautta. Lukkariin kannattaa kuitenkin ensisijaisesti tuoda kuvia, jotka ovat jo valmiiksi käyttötarkoitustaan vastaavassa koossa.

Huom! Jos muokkaat kuvaa tämän ohjeen mukaisesti Kuvat ja liitteet -hakemiston kautta, muutokset tallentuvat alkuperäiseen kuvaan. Silloin muutokset näkyvät sivustolla kaikkialla, missä ko. kuvaa on käytetty. Jos haluat peruuttaa tekemäsi muutoksen, voit tehdä sen palauttamalla kuvasta edellisen version.

Jos taas muokkaat kuvaa siinä vaiheessa, kun olet tuomassa sitä media highlight- tai sisältöportlettiin, kuvasta tallentuu hakemistoon uusi kopio ja alkuperäinen kuva säilyy muuttumattomana.

Jos sinulla on tarvetta muokata Lukkarissa jo ennestään olevaa kuvaa, etkä tiedä varmuudella, onko se käytössä jollain sivulla, voit esimerkiksi ladata ko. kuvan Lukkarista omalle tietokoneellesi, tuoda sen uudella nimellä Lukkariin ja muokata sitä Lukkarin työkaluilla.