Lukkarin sanastoa

Tällä sivulla avaamme Lukkari-sivustojen rakenteeseen ja ylläpitoon liittyvää sanastoa.

Alatunniste 
Alatunniste eli footer viittaa sivuston alareunassa olevaa valikkoa, jossa on liitettynä yhteisiä linkkejä ja yhteystietoja.

Aluevalikko (ei käytössä A-sivustomallin sivuilla)
Sivuston yläreunassa oleva pudotusvalikko, jossa on linkit seurakuntien sivuille.

Infovalikko
Sivun yläreunassa päävalikon yläpuolella oleva harmaa valikko. Sisältää linkit mm. sivuille info ja asiointi, kirkko ja tilat, hautausmaat, palaute ja yhteystiedot. 

Portletti
Lukkarilla tehdyt sivut koostuvat erilaisista portleteista, joissa voidaan portletin tyypistä riippuen näyttää erilaista sisältöä. Jokaiselle sivulle valitaan sivun luontivaiheessa sivumalli, joka määrää millaisia portletteja sivulla on. Lue lisää portleteista

Päävalikko
Päävalikolla viitataan sivun yläreunan sivun teemavärin mukaiseen valikkoon. Päävalikko koostuu seuraavista osista: Tule mukaan, Tapahtumat, Perhejuhlat, Apua ja tukea sekä Tutki uskoa. 

Sivumalli
Yksittäisen sivun rakenne. Jokaiselle Lukkari-sivulle on valittu tai täytyy valita sivumalli ja se määrittelee millaisia sisältökenttiä sivulla näkyy. Lue lisää sivumalleista

Sivustomalli
Sivustomallilla viitataan koko Lukkari-sivun rakenteeseen. Sivustomalli ratkaistaan jo ennen sivuston luomista. Sivustomalli valitaan sen perusteella tuleeko Lukkari-sivusto seurakunnan, seurakuntayhtymän tai muunlaisen organisaation käyttöön. Tutustu sivustomalleihin

Tägit eli avainsanat
Tägeillä tai avainsanoilla viitataan esim. yhteystietoihin tai tiloihin lisättäviä yksittäisiä sanoja, joita voi hyödyntää esimerkiksi listausivuja tehdessä. Voit lisätä tietyille henkilöille haluamasi avainsanan ja tehdä sen jälkeen Yhteystiedot-sivulle (tai muulle sivulle) listaussivun johon vain tämän avainsanan omaavat henkilöt listataan. Sama pätee myös tilojen suhteen. Myös tapahtumalistauksessa saa tapahtumia tietyllä avainsanalla listattua, esimerkiksi vain päiväkerhot näkyviin päiväkerhojen omalla sivulla. 

Upotustyökalu
Upotustyökalun avulla voit upottaa Lukkari-sivustolle videoita ja sosiaalisen median sisältöä. Upotustyökalu tekee videoista ja sosiaalisen median sisällöstä responsiivisia upotuksia, eli upotuksia, jotka näkyvät oikein myös mobiililaitteilla. Tutustu upotustyökalun käyttöön.