Tapahtumakategoriat Lukkarissa

Tapahtumakategorioiden tarkoitus on auttaa seurakuntalaista löytämään kiinnostavia tapahtumia. Tapahtumahaussa tarjotaan laajoja listauksia tapahtumista, joita selailemalla toivotaan käyttäjän löytävän myös sellaisia tapahtumia, joita hän ei osannut etsiä.

Tärkeimmät asiat tapahtumakategorioita valitessa:

  • Yhdelle tapahtumalle voi valita monta kategoriaa. Esim. Nuorten konsertti lähetystyön hyväksi voi kuulua kategorioihin: Nuorille, Musiikki, Lähetys- ja avustustyö.
  • Jumalanpalveluksille ja messuille on oma kategoria, joten näitä tapahtumia ei kannata lisätä muihin tapahtumiin vaikka nämä toki on kaikille tarkoitettuja. Kategoriat eivät helpota löydettävyyttä, jos samat tapahtumat ovat melkein kaikissa kategorioissa.
  • Kategorian antaminen on pakollista, mutta voit valita pelkästään Muu-kategorian jos mikään muista kategorioista ei ole sopiva. Muu-kategorian tapahtumat näytetään tapahtumahaussa silloin, kun mitään kategoriaa ei ole valittu eli kaikkien tapahtumien listassa. Listaa voi rajata sanahaulla tai aikavalinnoilla. Jos tapahtumalle on annettu jokin kategoria, Muu-kategorian antaminen lisäksi ei ole tarpeen, ts. se ei tuo mitään lisäarvoa tapahtuman näkyvyyteen.
  • Apua ja tukea -kategoria ei ole tapahtumahaussa. Nämä tapahtumat esitetään tapahtumalistaus -portletilla Apua ja tukea -osiossa. Mikäli haluat tapahtuman näkyvän myös tapahtumahaussa, valitse tapahtumalle myös Muu-kategorian.

Apua ja tukea -kategorian tapahtumat

Apua ja tukea -kategoria voidaan antaa tapahtumalle ylläpidossa mutta tätä kategoriaa ei ole tapahtumahaussa. Nämä tapahtumat esitetään tapahtumalistaus -portletilla Apua ja tukea -osiossa.

Apua ja tukea -kategorian tapahtumiksi voidaan laskea vertaistukiryhmien tapahtumat, parisuhdetoiminta tai sururyhmät jne. Tällaisia alkavia ryhmiä kannattaa nostaa myös etusivulle!

Huom! Saat tapahtuman näkyviin tapahtumahaun kautta, jos annat tapahtumalle myös jonkin muunkin kategorian. Tapahtumalla voi olla siis useita kategorioita.