Tapahtumien ylläpitorajapinnan käyttöönotto

Tämä ohje koskee vain Katrinan ja Primen käyttäjiä. Muihin tiedossamme oleviin, seurakunnissa käytössä oleviin kalenterijärjestelmiin (esim. Timmi ja Varaaja) ei rajapintaa ole vielä rakennettu.

Lukkarin tapahtumien ylläpitorajapinta mahdollistaa Lukkarin tapahtumien ylläpidon seurakunnan kalenteri- ja varausjärjestelmän (Katrina, Prime) kautta. Käyttöönotto ei vaadi mitään muutoksia seurakunnan Lukkari-sivustolle. Käyttöönoton käytännön järjestelyistä vastaa seurakunnan käyttämän järjestelmän toimittaja. 

Rajapinta sisältyy Lukkariin, eikä Kirkkohallitus laskuta sen käytöstä mitään. Rajapinnan hankinta- ja käyttöohjeet saatte suoraan ohjelmistonne toimittajalta.

Rajapinnan käyttöönoton jälkeen tapahtumien ylläpito on mahdollista tehdä kokonaan seurakunnan järjestelmässä. 

Päivitys 28.4.2022
Kuvat siirtyvät nyt Lukkarin tapahtumakalenteriin sekä Katrinasta että Primestä. (Katrinassa toiminto on ollut käytössä marraskuusta 2021.) Jos siis Katrinan tai Primen rajapinta on otettu käyttöön, kuvat täytyy lisätä tapahtumiin Katrinassa/Primessä, ei enää Lukkarin tapahtumahallinnassa.

Tapahtumia on rajanpinnan käyttöönotonkin jälkeen mahdollista luoda suoraan Lukkarissa. Tällöin tapahtumien ylläpito toimii normaaliin Lukkarin tapaan. Lukkarissa luodut tapahtumat eivät siirry Katrinaan. 

Avainsanat

Huom! käytä avainsanoissa ainoastaan kirjamia ja numeroita. Ääkkösiä ja erikoismerkkejä ei kannata käyttää.

Lukkarissa ei ole erityistä avainsanojen hallintakäyttöliittymää seurakuntakäyttäjille. Uuden avainsanan saa luotua tekemällä Lukkarin ylläpidossa esimerkki tapahtuman ja antamalla sille haluttu avainsana. Poista tämän jälkeen esimerkki tapahtuma.  Luotu avainsana näkyy usein Katriinassa välittömästi, kun käyttäjä aloittaa uuden tapahtuman luomisen Katrinassa.

Kaikki seurakunnan järjestelmän kautta luodut tapahtumat arkistoidaan automaattisesti Lukkarissa, eikä asetusta voi muuttaa. Tapahtumat säilyvät seurakunnan järjestelmässä siinä määritellyllä tavalla.

M&V Software ja TSS Prime toimittavat rajapinnan käyttöönoton yhteydessä seurakunnalle järjestelmän käyttöön liittyvän ohjeistuksen. Kaikissa järjestelmän käyttöön liittyvissä kysymyksissä tulee kääntyä sen toimittajan puoleen. 

Mikäli tietojen siirtymisessä Lukkariin ilmenee jotain ongelmia, niin ottakaa yhteyttä sekä Lukkarin käyttötukeen että käyttämänne järjestelmän toimittajan tukeen.