Puisia lasten rakennuspalikoita.

Portletit eli rakennuspalikat

Jokaiselle sivulle valitaan sivun luontivaiheessa sivumalli, joka määrää millaisia portletteja sivulla on. Sivuston ylläpidon puolella näet, minkä tyyppisiä portletteja sivulla on.

Portletin nimi näkyy portletin ylälaidassa, kun viet kursorin portletin päälle. Portletin tyyppi voi olla esim. Sisältö (content) tai Media Highlight.

Toimittajien ja päätoimittajien käytössä olevat portletit

Sisältöportletti eli tekstipaikka

Sisöltöportletti (content) on sisältöartikkelia varten. Portletissa on yleensä muotoiltua tekstiä ja linkkejä. Portlettiin voi tehdä taulukoita ja listoja sekä tuoda upotustyökalulla erilaista sisältöä, kuten YouTube-videoita.

Media highlight eli kuvapaikka

Media highlight -portlettiin voidaan lisätä kuva tai video.

Linkkilistaus

Linkkilistausportletilla luodaan erilaisia linkkilistauksia. Linkkilistaukset voivat toimia esim. valikkona sivuston sisäisille sivuille tai ohjata lukija ulkoisille sivustoille.

Contacts highlight - yhteystietojen nosto

Kun sivustolle on syötetty työntekijöiden yhteystietoja, ne voidaan nostaa eri sivuille Contacts highlight -portletilla.

Tapahtumalistaus avainsanalla

Tapahtumalistaus avainsanalla -portletilla voi luoda erilaisia tapahtumalistauksia tapahtumakalenterin ulkopuolelle.

Kontaktilistaus

Kun sivustolle on syötetty työntekijöiden yhteystietoja, ne listautuvat KONTAKTILISTAUS-portlettiin.

Kaikki paikat

Kaikki paikat -portletin löytää mm. Kirkot ja tilat -sivulta. Portletti näyttää perustiedot (kuva, nimi, osoite ja aukioloajat) tiloista, jotka vastaavat portletille antamiasi asetuksia (esim. listaa kaikki kirkot).

Valitse näytettävät tilat painamalla portletin alapuolella olevassa mustassa palkissa olevaa ratas-painiketta. Sivulle aukeaa ikkuna, jonka asetuksista voit säätää, mitkä tilat näkyvät portletissa. Näkyviin voi asettaa tietyntyyppiset ja/tai tietyn organisaation tilat. Paina lopuksi ikkunan alalaidasta tallenna ja sitten sulje.

Samankaltaiset paikat

Samankalteiset paikat -portletti näyttää yksittäin valituista tiloista kuvan ja nimen. Kyseisen portletin löytää mm. jokaisen tilan omalta sivulta tilan kuvauksen alta.

Valitse näytettävät tilat painamalla portletin alapuolella olevassa mustassa palkissa olevaa ratas-painiketta. Rullaa sivua alaspäin takaisin portletin kohtaan. Siirrä haluamasi tilat oikealla olevaan Valitut paikat -laatikkoon siirrä-painikkeilla. Kun tarvittavat nimet on valittu, paina ikkunan alalaidasta tallenna ja sitten sulje.

Vinkki. Jos haluat saada tilat näkymään portletissa tietyssä järjestyksessä, lisää ne Valitut paikat -laatikkoon oikeassa järjestyksessä. Jos myöhemmin palaat muokkaamaan portletissa näkyviä tiloja, ne siirtyvät aakkosjärjestykseen. Tällöin kaikki tilat pitää siirtää uudelleen Valitut paikat -laatikkoon säilyttääksesi haluamasi järjestyksen.

Vain päätoimittajan käyttämät portletit

Web form eli Lomake-työkalu

Web form -portletti on lomake. Lomakkeita voi luoda valitsemalla lomakkeellinen sivumalli.
Lue lisää

Karuselli

Karuselli on etusivulla ja tapahtumat-sivulla. Karuselliin voi lisätä kuvia, tekstejä ja videoita.

Uutisnosto

Uutisnosto-portletin voi löytää mm. etusivulta ja Info ja asiointi -sivulta. Portlettiin voidaan määrittää millaisia uutisia, kuinka monta ja mitä tietoja näytetään.

Etusivun tapahtumanosto

Etusivun tapahtumanosto -portletti näyttää seuraavaksi tulevien tapahtumien nostot etusivulla. Noston yläpuolella olevaa tekstiä voi muokata painamalla portletin alapuolella olevassa mustassa palkissa olevaa ratas-painiketta. Sivulle aukeaa ikkuna, jossa voit muokata otsikkoa. Paina lopuksi ikkunan alalaidasta tallenna ja sitten sulje.

Rss-nosto

Päivän sanan etusivulla näyttävä RSS-nosto-portletti nostaa päivän sanan automaattisesti evl.fi -palvelusta. Portletin alalaidassa olevia linkkejä voi muokata painamalla portletin alapuolella olevassa mustassa palkissa olevaa ratas-painiketta. Sivulle aukeaa ikkuna, jossa voit linkkejä. Paina lopuksi ikkunan alalaidasta tallenna ja sitten sulje.

Tapahtumalistaus seurakuntakategorialla (vain urbaani-sivustomalli)

Tämä portletti löytyy vain urbaaniin sivustomalliin tehtyjen aliseurakuntien etusivulta. Tapahtumalistaus seurakuntakategorialla -portletissa on mahdollista nostaa esille tapahtumia, jotka tapahtuvat vain tietyllä alueella.

Valitse näytettävät tapahtumat painamalla portletin alapuolella olevassa mustassa palkissa olevaa ratas-painiketta. Sivulle aukeaa ikkuna, jonka asetuksista voit säätää, mitkä tapahtumat näkyvät portletissa. Voit päättää minkä alueen/alueiden tapahtumat esitetään, montako tulevaa tapahtumaa näytetään ja osoittaa myös linkin, mistä löytyy lisää tapahtumia. Paina lopuksi ikkunan alalaidasta tallenna ja sitten sulje.