Kuvat Lukkarissa

Kuvia voi lisätä sivuille joko suoraaan omalta tietokoneelta tai Lukkarin Kuvat ja liitteet -hakemistosta. Hakemisto löytyy sivun vasemman laidan valikosta, kun olet muokkaustilassa nimellä "Kuvat ja liitteet". Kuvan voi lisätä sivulle Media highlight -portlettiin, sisältöportlettiin tai karuselliin. Uutisten kohdalla kuvat liitetään vain Lukkarin kuvahakemistosta. 

Myös linkkilistauksiin voi valita kuvallisen esitystyylin. Uutisten kohdalla tuli lokakuussa 2022 muutos, ja  kuvan voi lisätä vain Lukkarin Kuvat ja liitteet-hakemistosta, eli ei suoraan omalta tietokoneelta enää. 

Suositus on, että kuvat lisätään Media Highlight -portlettiin. Jos kuvan lisää sisältöportlettiin, tulee itse huolehtia että sivu skaalautuu mobiilinäytölle tyylikkäästi. Kuvan kokoon ja asemointiin tulee siis kiinnittää erityistä huomiota. Lopuksi kannattaa sivua katsoa kännykällä.

Lukkariin kannattaa tuoda kuvia, jotka on valmiiksi pienennetty käyttötarkoitukseensa sopivaan kokoon. Kuville voidaan kuitenkin tehdä kuvaeditorilla myös kevyttä muokkausta, kuten rajausta tai koon muuttamista. Lue lisää kuvien muokkaamisesta

Saavutettavuusvaatimukset edellyttävät, että kaikille kuville on määritelty alt-teksti eli vaihtoehtoinen teksti.

Suosittelemme käyttämään kuvia missä on ihmisiä ja mielellään paikallisia kuvia, silloin kun sellaisia on. Ihmisinä samaistumme toisiin ihmisiin.