Matomo-analytiikka

Analytiikan perusnäkymä löytyy Lukkarin ylläpidosta

Perustiedot Matomon tarjoamasta analytiikasta on tuotu osaksi Lukkarin ylläpitonäkymää. Lukkarin ylläpitäjät voivat siis tarkastella sivustonsa kävijätietoja kirjautumalla Lukkariin, eikä erillisiä Matomo-tunnuksia tarvita.

Vasemmassa Lukkari-navigaatiossa on uusi kohta - Analytiikka. Siitä avautuu analytiikkanäkymä.

Analytiikka
Tutustu analytiikkanäkymään Lukkarin ylläpidossa.

Ylläpidosta löytyy oletusnäkymä

Lukkari-seurakunnan oletusnäkymä on yhtenäinen ja kaikille sama. Siinä korostetaan raportteja, jotka ovat Lukkari-seurakunnille tärkeitä. Analytiikkanäkymää on muutettu staattiseksi, jotta se ei muuttuisi joka kerta kun jonkin seurakunnan työntekijä tekee siinä muutoksia. Enää ei siis voi lisätä tai poistaa esivalittuja kohtia näkymästä. Omilla seurakunnan matomo tunnuksilla on mahdollista luoda omia näkymiä ja suodattimia.

Lisätietoja Matomon käytöstä löytyy Youtube-videoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Videon kieli on englanti, mutta suomenkieliset tekstitykset saa rattaan kautta.

Matomo-oikeuksilla voi luoda uusi omia raportteja

Jos seurakunnassa halutaan tutkia analytiikkaa syvemmin tai luoda esimerkiksi omia raportteja, Matomon käyttöoikeuksia voi pyytää Lukkari-tuestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ilmoita tukeen seurakunnasta tai yhtymästä yksi henkilö, josta tulee Matomo-tilin pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä vastaa käyttöoikeuksien hallinnoimisesta ja jakamisesta eteenpäin omassa työyhteisössä.

Google Analytics on siirtynyt menneisyyteen

Google Analyticsin nykyinen versio loppui maailmanlaajuisesti heinäkuussa 2023. Olemme poistaneet seurantakoodit seurakuntien sivuilta.