Analytiikan raportointinäkymä

Vanha analytiikan raportointinäkymä pohjautuu Google Analyticsin poistuvaan UA-versioon ja se lakkaa näyttämästä uutta dataa 1.7.2023. Uusi raportointinäkymä pohjautuu Matomon tuottamista analytiikasta ja löytyy kohta kirjautuneena Lukkarin ylläpitoon.

Vanha raportointinäkymä

Seurakuntasivustoille on rakennettu kävijätietoja esittelevä raportointinäkymä. Raportointinäkymässä voi katsella esimerkiksi Lukkari-sivustojen kävijämääriä, suosituimpia sisältöjä ja sitä, millä laitteella kävijät ovat käyttäneet sivustoa. Oman seurakunnan tai yhtymän sivuston lisäksi palvelussa näkee myös muiden Lukkari-seurakuntien kävijätiedot.

Palvelun käyttö vaatii kirjautumisen. Raportointinäkymän osoitteen sekä käyttäjätunnukset löydät SakastistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Huom. Jos Google estää kirjautumisesi tietoturvasyiden takia, tyhjennä selaimesi välimuisti ja kokeile kirjautumista uudelleen. Katso ohjeet välimuistin tyhjentämiseen

Raportointinäkymän tarkoituksena on tuoda seurakuntien verkkosivuanalytiikka helposti ymmärrettävään muotoon ja kaikkien työntekijöiden saataville. Tavoitteena on luoda työkalu, joka toimii pohjana ja inspiraation lähteenä verkkosivujen kehittämisessä.

Raportointinäkymä on toteutettu Googlen Datastudiolla. Näkymään valitut mittarit määriteltiin työpajassa, johon osallistui viestinnän tekijöitä eri seurakunnista.

Katso käyttäjätunnukset ja kirjautumisohjeet SakastistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso video: Raportointinäkymään kirjautuminen ja yleiskatsaus sivustoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuvakaappaus raportointinäkymästä:

Toiminnot:

1. Valitse kieli

2. Valitse oman seurakunnan sivusto listalta selaamalla tai käyttämällä hakutoimintoa. Jos et ole vielä kirjautunut sisään, klikkaa tässä kohdassa linkkiä "Kirjaudu sisään ja valitse oman seurakunnan tiedot".

3. Valitse ajanjakso, jonka tietoja haluat katsella.

Yleiskatsauksen tiedot

Käynnit sivustolla kertoo, kuinka montaa kertaa sivusto on avattu kunkin päivän aikana.

Liikenteen lähteet -kaavio näyttää, mitä kautta kävijät ovat saapuneet sivustolle.

Laitteen tyyppi kertoo, miten suuri osuus kävijöistä on käyttänyt tietokonetta, tablettia ja puhelinta. 

Piirakkakaavioiden lohkoja voi klikata, jolloin kaikki yleiskatsauksen muut tiedot päivittyvät näyttämään vain kyseiseen lohkoon liittyvää dataa. Perusnäkymään pääsee takaisin klikkaamalla samaa lohkoa uudelleen.

Sisäinen haku kertoo, mitä hakusanoja kävijät ovat käyttäneet sivuston haussa. Otsikkorivin oikeassa reunassa olevaa kolmea pistettä klikkaamalla voit järjestää hakusanat hakumäärien mukaan tai aakkosjärjestykseen.

Aloitussivut-osiossa voit tarkastella sivuja, joille kävijät saapuivat ensimmäisenä. Kolmesta pisteestä voit järjestää sivut saapumismäärien, välittömän poistumisen tai sivun nimen mukaiseen järjestykseen.

Kolmen pisteen kautta voit myös nollata tekemäsi valinnan ja palata takaisin perusnäkymään klikkaamalla "Reset".